2011. április 25., hétfő

Íjászinvázió Mali Igyoson

Íjászinvázió Kishegyesen

A múlt hétvégén zajlott az első Kishegyes-íjászkupa

Íjászok a Hegyalja utcában. Fotó: a szerző Íjászok a Hegyalja utcában. Fotó: a szerző

A 170 résztvevő lassan gyűlt össze, aminek részben az óraátállítás volt az oka, így kicsit késett a verseny megnyitása. A kupát Csóré Róbert, Kishegyes polgármestere, Goran Vujković, a versenyt szervező szabadkai Artemisz Íjászklub elnöke és Szalma István, a verseny fő szervezője nyitotta meg. A résztvevők közül a legfiatalabbra legalább 10 centivel rávert az íja, de idősebb korosztályok sem hiányoztak a kupáról. Korosztályok szerint 14 évig junior, 16-ig ifi, 18-ig kadét, 50-ig felnőtt,50 felett pedig szenior kategóriában indultak a versenyzők, az íjak fajtája szerint pedig hagyományos, longbow, vadászreflex, barebow, olimpiai, CB, 3D, CU és CRB kategóriákban.

A szervezők három órára tervezték az eredményhirdetést, de ekkorra csak a verseny 1. fordulója zárult le. Az íjászok jókedve ennek ellenére nem lankadt, ehhez talán a jól kialakított pályák és az izgalmas terep is hozzájárultak. A kupa kísérő programjaként az érdeklődők meglovagolhatták a helyi klub paripáit.

A verseny végül hét óra után fejeződött be, az eredményhirdetést pedig fél kilenc után tartották. Hagyományos kategóriában a szenioroknál Szabados Csaba és Rábaközi Sarolta, az ifiknél Juhász Fanni és Nagy Abonyi András, a serdülőknél Koós Dezső és Derkovity Anetta nyert, csakúgy mint Komáromi György veterán és Piros Roland junior versenyző. Longbow-val Huszár Emese, Bodó Veronika és Csáki Péter harcolt ki magának aranyat. BB kategóriában igen szoros küzdelem alakult ki, végül Vujković Goran, Domonkos Erzsébet, Mina Pejović, Marecskó Ágnes és Aleksandar Nikolić, valamint Till János lett az első. Olimpiai íjjal Kis János és Rózsa Valentina,majd Lazar Skenderović és Stefan Medić „lőtt aranyat”, CU kategóriában pedig Gondi Árpád, Jelena Čerevicki és Petar Skenderović. TRRB kategóriában Erdélyi László, Györe Olga, Péter Dániel és Nagy Laura végzett az élen. 3D vadászíjjal Saša Đeviki és Varga Ákos érdemelte ki az első helyet, CB kategóriában pedig Miroslav Radošević és Dudás József.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése